Produse lactate dietetice

Sortimentele lactate dietetice sunt considerate produsele lacto-acide care se obtin prin procesul de fermentare al laptelui cu culturi de bacterii lactice. In anumite situatii, bacteriile lactice sunt asociate cu unele specii de drojdii, imprimand produsului o fermentare mixta. De cele mai multe ori, valoarea dietetica a acestor produse se datoreaza modificarilor pe care le sufera o substanta proteica care ajuta la coagularea laptelui. Consumul de produse lactate dietetice determina o imbunatatire a mocroflorei intestinale, deoarece bacteriile lactice inhiba dezvoltarea bacteriilor de putrefactie dauntatoare organismului. Cele mai raspandite produse lactate dietetice acide sunt iaurtul, chefirul si laptele batut. Ca o informatie interesanta, iaurtul, care este un preparat specific regiunii Balcanilor, a devenit cel mai raspandit produs dietetic. Un iaurt de buna calitate prezinta coagul compact, omogen, fara eliminare de zer in exces. Gustul este placut, cu o usoara tenta acrisoara si cu o aroma caracteristica.