Cine suntem noi?

Oricui îi este dor de bucatele de altădată din cămara bunicii le poate regăsi acum la noi, la fel de naturale și tot atât de gustoase.
Produsele "Baciul" vă reînvie bucuriile copilăriei.

     Societatea comercială SC MERIDIAN AGROIND SRL, deținătoarea de drept a brand-ului Baciul a fost înființată în anul 1994. Firma are sediul în municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău și are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate proaspete și desfacerea acestora pe piața locală cât și națională. Cu ajutorul lanțurilor de magazine de tip “supermarket”, dar și prin intermediul distribuitorilor am reușit să ne facem cunoscuți la nivel național, dar și în comunitățile de români din străinătate. Am dorit întotdeauna să ne diferențiem de concurență prin intermediul produselor proaspete, obținute din materie primă naturală de primă calitate, fără a folosi chimicale. Strategia noului brand Baciul se bazează în primul rând pe calitate, prospețime și savoare, dar și prin produsele naturale comercializate.


La început, ne-am desfășurat activitatea de producție în spații reduse ca dimensiune, iar produsul de bază pe care ne-am axat inițial a fost cașcavalul din lapte de vacă. Ulterior, cu ajutorul investițiilor dar și a pasiunii pentru calitate, managerii societății au decis să își extindă unitatea de producție prin achiziționarea de noi clădiri și utilaje competitive. Fiindcă piața era la acea vreme extrem de schimbătoare, investițiile în noi tehnologii s-au dovedit o alegere inspirată, întrucât am reușit ulterior să scoatem  pe linia de producție brânzeturi în saramură, brânză proaspătă și produse proaspete acidofile. Investițiile realizate la acea vreme au constat în realizarea unui flux tehnologic aparte pentru brânzeturi, reușind să separăm fluxul de fabricație a produselor proaspete. Tehnologizarea cu noi instalații de recepție automată a laptelui, tancuri de stocare a laptelui răcit, instalații automatizate de pasteurizare a laptelui, instalații de preambalare a produselor acidofile și vane de prelucrare a laptelui în brânzeturi, ne-au ajutat constant în strategia noastră de creștere. 

     În prezent, firma este într-un amplu proces de modernizare și retehnologizare având în vedere necesitatea încadrării și menținerii în normele și directivele Uniunii Europene privind calitatea și condițiile de procesare a laptelui în brânzeturi și produse proaspete.


În anul 2008 am reușit să implementăm Sistemul de Management al Calității ISO 9001:2008 și Sistemul HACCP. Din această perspectivă, firma investește și în prezent pentru creșterea capacității de stocare și prelucrare a laptelui și pentru optimizarea fluxurilor tehnologice, urmând mai multe strategii de management care se referă la dotarea și montarea unei noi instalații de pasteurizare a laptelui, creșterea capacității de stocare a laptelui crud răcit cu încă 5000 de litri, creșterea capacității de preparare a produselor acidofile și de automatizare a controlului temperaturilor.

Totodată suntem în plin proces de creștere a capacității suprafețelor de producție la prelucrarea brânzeturilor, la implementarea de noi măsuri de protecție a mediului înconjurător prin dotarea cu instalații de preepurare și tratare a apelor uzate rezultate în urma procesului de producție.

Asigurăm în permanență funcționalitatea utilităților prin creșterea capacității frigorifice a fabricii, prin adjustarea consumurilor energetice și prin asigurarea necesarului de energie electrică pentru activitatea în flux continuu. Mai trebuie precizat faptul că o componentă importantă a dezvoltării societății o reprezintă formarea și perfecționarea pregătirii profesionale a factorului uman, urmat de specializarea pe locul de muncă aferent.

Pe aceste baze, firma MERIDIAN AGROIND SRL are în vedere continuarea politicii de dezvoltare și diversificare producției, urmând a fi realizate în viitorul apropiat noi sortimente de produse.